Blue Flower

Stjarnfall Författare: Lars Wideräng
Förlag: Massolit

DENNA ANDRA DEL av Lars Widerängs trilogi om en framtid där all elektronik har upphört att fungera, är förlagd tio år efter första boken (Stjärnklart). Det svenska samhället har slungats tillbaka till medeltiden och invånarna tvingas leva utan elektricitet, mediciner eller andra bekvämligheter som tidigare var en självklarhet. Även staten Sverige har delats upp i territorier, där Bohuslän (en del av Federationen Västra Götaland) står i fokus.

Författarens trilogi är en science-fiction-berättelse som även ger en realistisk skildring av vad som skulle kunna hända i verkligheten om all elektronik plötsligt blev obrukbar. Jag personligen älskar scifi och när det i Stjärnfall kombineras med zombieliknande varelser som i vissa fall har vampyregenskaper, ja, då njuter jag för fullt.

Manuset bör förvisso ha korrekturlästs ett par rundor till, men det är en mindre plump i sammanhanget. För detta är spänning på hög nivå med episka strider jämförbara med de i Sagan om ringen-trilogin. Det är med stor förväntan som jag otåligt väntar på den avslutande delen. För den som vill ha mest behållning av denna romansvit, så rekommenderar jag dock att börja med första delen. Tycker du om scifi och skildringar av ett dystopiskt framtida Sverige, så kommer du att älska Stjärnklart och Stjärnfall.

RICHARD NILSSON