Blue Flower

ParadisbadenFörfattare: Akli Tadjer
Förlag: Sekwa Förlag

I PARADISBADEN MÖTER läsaren den trettioåriga Adéle Reverdy som driver en begravningsfirma i Paris. Att hitta sitt livs kärlek är inte så enkelt när man dagligen handskas med döden och dessutom brottas med dåligt självförtroende. Men när Adéle träffar den blinda Léo vaknar hoppet igen. Léo arbetar som massör på det populära Paradisbaden och trots sina olikheter finner de varandra.

Tillsammans med honom upptäcker Adéle att kärlek inte är vad vi ser utan vad vi känner.

Adéle påbörjar en yttre såväl som inre resa och hon finner sig själv nöjd med tillvaron. Men när Léos tidigare flickvän plötsligt dyker upp blir Adéles livrädd för att förlora kärleken. Samtidigt uppenbaras en möjlighet för Leo att få synen tillbaka. Kommer Léo fortfarande tycka om henne om han får synen tillbaka? Eller kommer han återvända till sin förra flickvän? När frågorna hopar sig måste Adéle söka inom sig själv för att finna svar.

Akli Tadjer har skrivit en vacker berättelse som inte lämnar läsaren oberörd. Han lyckas fånga detaljer i vardagen på ett sätt som skapar en levande berättelse. Paradisbaden är en roman med mycket värme.

LISA ERIKSSON