Blue Flower

OndskansspårFörfattare: Mats Ahlstedt
Förlag: Hoi förlag

I DEN SISTA BOKEN om Johannes Brobeck hamnar den så kallade deckarprästen i ytterligare ett mysterium. När hans goda vän Linn ber honom att ta reda på sanningen om hennes dotters försvinnande för tolv år sedan tackar han genast ja. Samtidigt som han påbörjar sina efterforskningar får han ett mystiskt telefonsamtal.

Det leder honom till en kropp begraven i en skogsdunge. Men är det verkligen Linns dotter? Fast besluten att ta reda på sanningen hamnar Johannes snart i livsfara.

Till sin hjälp har han kriminalkommissarie Fatima Wallinder och hennes kollegor. Samtidigt som de letar efter Linns dotter får polisen upp andra spår. Snart är de mitt uppe i en knarkhärva i Göteborgs kriminella elit. Fatima Wallinder möter också personliga hinder då hennes sambos bror visar sig vara eftersökt i hemlandet Serbien. De många spåren för Johannes och polisen från Göteborg till norra Värmland. Frågan är om de många spåren har en koppling och i så fall hur?

Det enda man vet säkert är att inget är vad det ser ut att vara. När jag läser märker jag hur pulsen går upp när spänningen stiger i rasande fart. Jag måste fortsätta vända blad tills jag nått upplösningen. Ondskans spår är svår att lägga ifrån sig.

LISA ERIKSSON