Blue Flower

sebbeFörfattare: Sebastian Stakset, Niklas Malmborg
Förlag: Norstedts

SEBBE STAXX ÄR frontfigur i hiphopgruppen Kartellen. Här berättar han om sitt kriminella liv, drogberoendet och hur musiken blev räddningen. Detta är en fascinerande berättelse som så tydligt visar att ingen klarar sig ensam på livets stora hav. Vi behöver alla ett ankare som gör att vi inte flyter iväg.

I Sebbe Staxx fall är det famlijen, vissa vänner och inte minst Kartellens grundare, Leo ”Kinesen” Carmona, som utgör den stabilitet han behöver för att hitta sin väg tillbaka från missbrukets avgrund. Men trots allt stöd återfaller han gång på gång. Narkotikans lockelse blir allt för ofta övermäktig.

Staxx är talangfull, men det kaosartade liv han levde höll på att bokstavligen förgöra honom. Självmordstankarna var återkommande. Det är en känslomässigt komplex person som utkristalliseras. Trots att han numera funnit Gud och verkar vara på rätt väg, så urskönjer jag fortfarande en viss osäkerhet. Än verkar Sebbe Staxx fortfarande försöka hitta den plats i livet där han känner sig tillfreds med allt, men jag kan förstås ha fel.

Detta är en läsvärd bok om ett liv som kunde gått helt fel. Budskapet jag ser som central och det som fastnar hos mig mest, är att det aldrig är försent att ändra sig.

RICARD NILSSON