Blue Flower

UppkoppladFörfattare: Felicia Margineanu
Förlag: Moderista

FELICIA MARGINEANU är från början fotograf men blev i samband med valet 2010 känd som initiativtagare till en stor demonstration mot rasism i Stockholm. På bara några timmar lyckades hon få tusentals personer att anmäla sig till eventet via sociala medier. Snart stod Felicia själv och talade inför ett fullt Sergels torg.

Det var då hon upptäckte möjligheterna med sociala medier. Med nya insikter om internets möjligheter fortsatte Felicia att använda olika sociala plattformar för att skapa debatt. Under sin resa som social entreprenör har hon lärt sig mycket och delar med sig av många tips och råd. Hon kallas sig själv för ”förändringsagent” och intervjuar många som startat verksamheter och debatt på internet.

Hon intervjuar människor som startat något de själva saknar, exempelvis ett företag för så kallad crowdfounding, en bloggare och en utvecklare av spel för både barn och vuxna. Uppkopplad är en inspirerande bok om hur vi alla kan använda internet för att förändra och påverka. Och med tipsen från boken är vi bara ett knapptryck bort.

LISA ERIKSSON