Blue Flower

DigitalFotografiBoktitel: Digital fotografi
Författare: Scott Kelby    
Förlag: Pagina förlag 

DIGITAL FOTOGRAFI LÄR vara den bäst säljande fotobok om digital fotografering någonsin. Förra året kom andra upplagan av del 1 på svenska. Jag kan förstå att den säljer bra. Scott Kelby har ett unikt sätt att lära ut fotograferingens hemligheter. Istället för att djupdyka i de tekniska förklaringarna går han pang på rödbetan.

Han börjar med hur man får skarpa bilder, sedan lyfter han fram ett antal fotosituationer som exempelvis, fotografera blommor, fotografera bröllop, naturfotografi, porträttfotografi och sportbilder.

Genom att utgå från en specifik situation kan han på ett väldigt enkelt och handfast sätt beskriva hur proffsen löser situationen. Varje sida svarar på en fråga. Det blir lättläst, bläddringsvänligt och extremt praktiskt.

Kanske låter det lite väl enkelt ibland, men varför inte? Hellre det än ändlösa tekniska diskussioner som gör att man aldrig kommer fram till fotograferingen, utan lägger all tid på att lära sig alla inställningar. Scott Kelby är verkligen inspirerande. Är du sugen på att komma igång med fotografering eller vill ha lite inspiration för att ta ett steg till i din fotografiska utveckling rekommenderar jag varmt Digital fotografi. En extra bonus är att den finns i ytterligare tre delar. 

RECENSENT: HÅKAN LINGER